Elvin Kamera (@Reuters)
Elvin Kamera (@Reuters)

Pogodite ko će da postigne tačdaun: Henri, Džons, Kamera, Evans, Gronkovski, Metkelf...

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 10:50

Ako ste dobar poznavalac NFL-a odlična šansa da proverite svoje znanje

Sezona u NFL-u je u punom jeku. Na sredini smo ligaškomg dela sezone. Neki timovi su se izdvojili na vrhu, neki su „džak za udaranje“ i popravljanje poen razlike. Ovog vikenda na programu je 12 utakmica, a osim konačnog rezultata, hendikepa, broja poena, od pre dve nedelje u kladionici MOZZART možete da se kladite i na to da li će ponuđeni igrači da postignu tačdaun ili ne (šest poena).

I ove nedelje bogata ponuda čak 72 igrača u najjačoj ligi američkog fudbala. Najmanje kvote za poentiranje je na raning bekove. Trkač Tenesija Derik Henri je u sjajnoj formi, dominirao je prošle nedelje kada su Tajtensi slavili protiv Hjustona. Imao je dva tačdauna. Danas će imati teži posao protiv čelične odbrane Pitsburg Stilersa, ali teško je zamisliti da Kralj Henri neće da unese bar jednu loptu u end zonu rivala. Kvota da će da poentira protiv Stilersa je 1.45.

Izabrane vesti

Uz Henrija, najbolji raning bek u ovom šampionatu je Elvin Kamera iz Nju Orleansa. Dru Bris, kvoterbek Sejntsa, protiv Karoline neće imati pomoć dvojice risivera Emanuela Sandersa i Majkla Tomasa, pa će glavni igrač u napadu da bude eksplozivni trkač. On je imao čak sedam tačdauna ove sezone (četiri trčanjem i tri posle pasa), pa bi seriju trebalo da nastavi i protiv tima iz Šarlota. Kvota da će bar jednom da poentira je 1,40.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU KLADIONICE MOZZART ZA IGRU TAČDAUN – DA ILI NE

Za igru trčanjem kod Grin Beja zadužen je Eron Džons. Pekersi igraju protiv slabe odbrane Hjustona, pa bi prvi raning bek tima iz Viskonsina trebalo da vodi glavnu reč. Imao je pet tačdauna trčanjem u ovoj sezoni. On je poentirao u svih pet utakmice ove sezone. Kvota da će Džons da uđe u end zonu Teksansa je 1,40.

Prošle nedelje je prvi tačdaun postigao Rob Gronkovski, verovatno najboji tajt end svih vremena. Ove godine se vratio iz penzije da pomogne Tomu Brejdiju da trofej Vinsa Lombardija donese i na Floridu. Na startu šampionata više je bio zadužen za blokiranje, a prošle nedelje protiv Grin Beja je postigao tačdaun posle sjajnog pasa Brejdija. Ukoliko nastavi u tom stilu i protiv Las Vegas Rejdersa, kvota je 2,75.

Sa šest tačdauna ove sezone najproduktivniji igrač Tampe je risiver Majk Evans. On je postigao šest tačdauna ove sezone iako je bio rovit zbog povrede zgloba. Prošle nedelje protiv Pekersa nije poentirao. Ako u Las Vegasu postigne tačdaun, kvota je 1,80.

Protiv Bafala u prošlom kolu sjajan je bio raning bek Kanzasa Klajd Edvards Iler. Ruki raning bek šampiona odlično trči, osvaja jarde, ali nije tako uspešan kada lopta treba da se unese u end zonu. Ima samo jedan tačduan u sezoni. Ako poentira u Denveru, kvota je 1,95. Tajt end Čifsa Trevis Kelsi prošle nedleje je dva puta uhvatio tačdaun pas Patrika Mahomsa. Kvota na iskusnog asa Kanzasa da će da poentira u Denveru je 1,85.

Risiver Sijetla Di Kej Metkalf je dosad uhvatio pet tačdauna na pet utakmica ove sezone. On je glavna meta kvoterbeka Sihoksa Rasela Vilsona. Ukoliko seriju nastavi i protiv Arizone kvota je 1,85.


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara